Menu

Location

Privacy (Policy) Verklaring

Privacy Verklaring Boothe Chiropractie (versie april 2018) 

1. Inleiding

Uw privacy is voor Boothe Chiropractie van groot belang. Dit betekent dat uw gegevens veilig bij ons zijn en dat wij ze altijd op een verantwoordelijke wijze gebruiken. In deze privacyverklaring leggen we uit wat we bij Boothe Chiropractie doen met informatie die we over u te weten komen. Als u vragen hebt, of wilt weten wat we precies van u bijhouden, neem dan contact met ons op.

2. Privacy verklaring

Praktijk voor Chiropractie, Boothe Chiropractie, gevestigd aan Ijburglaan 1095, 1087 EN Amsterdam, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

3. Persoonsgegevens die wij verwerken

Boothe Chiropractie verwerkt uw persoonsgegevens doordat u gebruik maakt van onze diensten en/of omdat u deze zelf aan ons verstrekt. Hieronder vindt u een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

  • Voor- en achternaam

  • Geslacht

  • Geboortedatum

  • Adresgegevens

  • Telefoonnummer

  • E-mailadres

4. Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken

Boothe Chiropractie verwerkt de volgende bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens:

gezondheidsgegevens
Burgerservicenummer (BSN), doch uitsluitend nadat u hebt aangegeven dat u de

behandeling bij uw zorgverzekering wilt declareren en hiermee instemt.

5. Doel en grondslag voor verwerking persoonsgegevens

Boothe Chiropractie verwerkt uw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

  • U te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren.

  • Voor de goede uitvoering van de behandeling en nazorg.

  • Te voldoen aan de eisen en verplichtingen van zorgverzekeraars.

  • Verzenden van onze nieuwsbrief en/of reclamefolder, en persoonlijke berichten zoals gelukwensen rond feest- en verjaardagen.

6. Geautomatiseerde besluitvorming en profilering

Boothe Chiropractie maakt geen gebruik van geautomatiseerde besluitvorming op basis van profilering. Profilering is elke vorm van geautomatiseerde verwerking van persoonsgegevens, waarbij aan de hand van persoonsgegevens bepaalde persoonlijke

aspecten van een natuurlijke persoon worden geëvalueerd. Profilering wil dus zeggen dat iemand aan de hand van een (risico)profiel wordt beoordeeld zonder menselijke tussenkomst.

Boothe Chiropractie maakt gebruikt van het softwareprogramma Chiromatrix. Informatie hierover is te vinden op de website http://www.chiromatrix.com. Voor facturering wordt gebruik gemaakt van excel-based software.

7. Hoe lang we persoonsgegevens bewaren

Boothe Chiropractie bewaart uw persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor uw gegevens worden verzameld. We bewaren deze informatie zo lang als u klant bij ons bent, en tot twaalf maanden daarna. Dit is nodig voor onze bedrijfsvoering en om klachten af te kunnen handelen.

Sommige informatie bewaren wij langer omdat dat van de wet moet. In Nederland zijn de regels voor het bewaren van medische dossiers opgenomen in de Wet op de geneeskundige behandelovereenkomst (Wgbo). Hierin is bepaalt dat de medische dossiers 15 jaar moeten worden bewaard of zoveel langer als uit de zorg van een goed hulverlener voortvloeit.

Deze wet regelt ook dat cliënten het recht hebben om hun zorgverlener te vragen om de gegevens eerder te vernietigen. Boothe Chiropractie zal daar altijd gehoor aan geven, tenzij een bepaald voorschrift of een specifieke wet bepaalt dat de gegevens bewaard moeten blijven. Zo moeten wij bijvoorbeeld het bewijs van uw aankoop en uw factuur zeven jaar bewaren van de Belastingdienst.

U kunt uw informatie aanpassen wanneer u dat wilt door contact met ons op te nemen.

8. Delen van persoonsgegevens met derden

Boothe Chiropractie verstrekt persoonsgegevens uitsluitend aan derden als dit nodig is voor de uitvoering van onze behandelovereenkomst met u of als wij dat wettelijk verplicht zijn (bijvoorbeeld als de politie dat eist bij een vermoeden van een misdrijf).

9. Cookies, of vergelijkbare technieken

De website van Boothe Chiropractie gebruikt geen cookies, tracking software of vergelijkbare technieken.

Wel zijn op onze website buttons opgenomen om webpagina’s te kunnen promoten (“liken”) of delen (“tweeten”) op sociale netwerken als Twitter, Facebook, Google+ en LinkedIn. Deze buttons werken door middel van stukjes code die van Twitter, Facebook, Google+ en LinkedIn zelf afkomstig zijn. Door middel van deze code worden cookies geplaatst. Wij hebben daar geen invloed op.

De informatie die ze verzamelen wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. De informatie wordt overgebracht naar en door Twitter, Facebook, Google+ en LinkedIn opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Twitter, Facebook, Google en LinkedIn stellen zich te houden aan de Safe Harbor principes en zijn aangesloten bij het Safe Harbor-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.”

Wilt u meer weten omtrent wat Twitter, Facebook, Google+ en LinkedIn doen uw persoonsgegevens welke zij met deze code verwerken, leest u dan de privacyverklaring van Twitter, Facebook, Google+ en LinkedIn (welke regelmatig kunnen wijzigen).

10. Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

U heeft het recht om uw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heeft u het recht om uw eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens door Boothe Chiropractie en heeft u het recht op gegevensoverdraagbaarheid (dataportabiliteit). Dat betekent dat u bij ons een verzoek kunt indienen om de persoonsgegevens die wij van u beschikken in een computerbestand naar u of een ander, door u genoemde organisatie, te sturen.

U kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van uw persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van uw toestemming of bezwaar op de verwerking van uw persoonsgegevens sturen naar [email protected] Let op dat u altijd duidelijk aangeeft wie u bent, zodat we zeker weten dat we geen gegevens van de verkeerde persoon aanpassen of verwijderen. Indien nodig is legitimatie verplicht zodat wij zeker weten dat we de persoonsgegevens van de juiste persoon aanpassen/verwijderen.

11. Beveiliging persoonsgegevens

Boothe Chiropractie neemt de bescherming van uw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan.

Wij verzamelen en gebruiken niet meer persoonsgegevens dan echt nodig is. De toegang tot persoonsgegevens is beperkt en beschermd tegen verlies of diefstal (o.a. via gebruik login- codes van programmatuur en afgesloten archieven). Persoonsgegevens m.b.t. planning, facturering en het medische dossier worden opgeslagen in gescheiden systemen.

Als u de indruk heeft dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met [email protected].

12. Klacht indienen

13. Vragen

Hebt u nog vragen? Neem dan contact met ons op.

Als u de indruk heeft dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met [email protected] of met de Functionaris Gegevensbescherming van Boothe Chiropractie, dhr. C.N. Boothe DC. Hij is te bereiken per email via [email protected] Als wij er samen niet uit komen dan heeft u het recht om een klacht in te dienen bij de toezichthouder Autoriteit Persoonsgegevens.

14. Contactgegevens:

Praktijk: Boothe Chiropractie 
Functionaris gegevensbescherming: C. N. Boothe D.C.                                                

Adres: Ijburglaan 1095, 1087 EN, Amsterdam

Telefoonnummer: 020 334 3806

Website: www.boothechiropractie.com

Emailadres: [email protected] 

Location

Find us on the map

Office Hours

Our Regular Schedule

Monday:

9:00-19:00

Tuesday:

9:00-19:00

Wednesday:

9:00-19:00

Thursday:

9:00-19:00

Friday:

9:00-19:00

Saturday:

9:00-14:00

Sunday:

Closed

Testimonials

Reviews By Our Satisfied Patients

  • "Tijdens een vakantie op IJburg verging ik ineens van de rugpijn. Ik liep rond als een kruk, maar na een aantal sessies bij Chris Boothe verliet ik het eiland met een gezondere rug dan ik in jaren heb gehad. Ik kan hem iedereen aanraden. Niet alleen vanwege zijn kennis en kunde, maar ook vanwege zijn gevoel voor humor en aanstekelijke positiviteit"
    Nadine Munninghoff — 5 star
  • "Chris goes to great lengths to solve acute and long term pains. I can certainly recommend him."
    Saskia Sanders
  • "Super friendly and professional. I am pain-free these days!"
    Flávio Badenes
  • "Dr Chris Boothe is a very dedicated chiropractor, and a caring person with a great personality. I would definitely recommend him!"
    Debora Ifijen
  • "Chris is the best Chiropractor in Amsterdam! Highly recommended"
    Wendy Kan
  • "Dr. Booth is great! He really takes the time to listen to everything going on, and makes you feel all your issues are being addressed. Very friendly too. Would recommend 100%"
    Dr. Stephen Malone
  • "Great guy, listens well, overall a great experience. Highly recommended!"
    Jeffrey Slijkhuis
  • "Competent service, nice guy."
    Michael Blok
  • "Best Chiropractor in Amsterdam."
    Rene Rabe
  • "ander half jaar geleden vreselijk pijn, kon bijna niet lopen.
    Ben naar Boothe ingestapt na 1 behandeling was ik pijn vrij.
    Ik raad het aan een ieder aan. Your the best."
    Melissa Wong — 5 star
  • "I crawled in and walked out. With a smile on my face."
    Iris Schmohl - 5 Stars
  • "I am very happy that we have such a good chiropractor at IJburg! I have traveled far for years because chiropractic is the best and fastest way to get rid of your pain."
    Myranda BruggeI
  • "Best Chiropractor in Amsterdam!"
    CK — 5 star
  • "Shelly Schomakers reviewed Boothe Chiropractie — 5 star"
    Shelly Schomakers
  • "Casasole Thibault reviewed Boothe Chiropractie — 5 star"
    Casasole Thibault
  • "Ömer Okur reviewed Boothe Chiropractie — 5 star"
    Ömer Okur
  • "Peter Ravelli reviewed Boothe Chiropractie — 5 star"
    Peter Ravelli